2010-07-12

Pirat-Picknick, rapportering.

Då jag inte hittade sladden mellan datorn och telefonen så blev detta inlägg en aning försenat, men här kommer i alla fall mina intryck från Lidköping picknicken.

På Lördagsmorgonen så började jag med lite ”kökstök” för att förbereda vår picknick. Ägg kokades, köttbullar stektes och övrigt plockades fram. Mitt i allt kom jag på att jag kanske borde ha kaffe termosar, så det bar iväg mot Jula i Skara fort som attans. På vägen slöt Ambjörn upp och väl färdiga hämtade vi mat och attiraljer. När allt var fix och färdigt rök vi iväg för att möta upp de övriga vid småbåtshamnen i Lidköping.


Anna Sturkell och Adrian Braekke kom farandes med flaggor, posters, flyers och annat vi senare kom att dela ut och använda.Innan det var det dock picknick som gällde, och det tog inte lång tid innan allas vår distriktsledare Daniel Svensson dök upp på sin ”pirathhonda”. Det var en trevlig tvåhjuling må jag säga. Vidare dök folk upp lite pö om pö. I ärlighetens namn får jag nog påpeka att först på plats av alla var faktiskt Jimmy Callin som låg och sov ett stycke bort innan han vaknade, strövade omkring och hittade oss jäsandes i solen. Jens Bergqvist snubblade in i gemenskapen, lika så K.G och slutligen Gonte, som helt sonika bara smög sig fram lite anonymt.

Picknicken förflöt med god stämning, mat i magen, kaffe och glass, och efter ett par timmars avkoppling slängde vi oss iväg för att åstadkomma lite aktivism. Ambjörn drog sig mot Skövde, Jag och K.G drog en vid runda runt Kinnekulle med omnejd. Bland annat besökte vi Lundsbrunn, Husaby, Gössäter, Hällekis och Medelplana för att tapetsera med lite posters och flyers. De övriga drog in mot Lidköping och Skara för att dela ut flyers och sätta upp posters. Tiden tickade snabbt iväg, och snart var det dags att förbereda grillkvällen.

Efter att jag artigt jagat bort ett par ungdomar från grillplatsen i Källby kom Anna, Adrian och Jens och kvällen avslutades lika bra som dagen börjat, med goda skratt, god mat och gott sällskap. Det ryktas om att en kommunledare vågade sig ner i vattnet, men det ryktet får allt stärkas med bevis innan jag bekräftar eller dementerar saken.

Jag hoppas att alla hade lika trevligt som jag.

Vänligen
Isaksson