2010-09-20

Val 2010

Jag har inte bloggat på ett tag, på grund av en simpel anledning. Jag har inte haft tid och ork. Arbetet inför detta val har varit enormt, vilket jag tror många kan hålla med om, men här kommer slutligen några reflektioner från min sida.

Man kan inte annat än att erkänna att man känner sig otroligt besviken och trött efter denna valnatt. Många av oss har arbetat häcken av oss och gett mycket av vår ork och tid till att driva Piratpartiet framåt mot valdagen, och att då beskåda ett så magert valresultat är inte speciellt stimulerande.

Jag tror att många med mig blev ypperligt förvånade då de, precis som jag, kände ett stöd från medborgarna som i realiteten inte fanns. Hur det kan komma sig är något jag tror att vi i Piratpartiet får ta oss en rejäl funderare över.

Än mer förvånande är att så många röstat på SD. Det övergår helt enkelt mitt förstånd att så många väljare skulle stödja deras politik. Vad anledningen än är, så får vi helt enkelt ta tjuren vid hornen. De har, trots allt, precis samma rätt att driva sin politik som vilket annat svenskt parti som helst, så det är nu debatten med dem kan börja. Och om Reinfeldt, eller de andra för den delen, tror att de kommer att tjäna på om debatten lägger sig vad gäller SD, då får de nog tänka om en smula.

Men nu är det dags för nya tag! Arbetet fortsätter, med analyser och diskussioner om arbetet som genomförts, hur debatten skall utvecklas och hur vi kommer fortsätta vårt arbete. Våra frågor är fortfarande i akut behov av att belysas och föras upp i den almänna och politiska debatten. Och vad vi än kommer fram till, vad vi än kommer göra, så är en sak säker:

Piratpartiet står redo för nästa omgång!