2010-03-30

Valkretsledarval, Skaraborg.

Efter, vad jag hoppas är, moget övervägande har jag beslutat mig för att ställa upp i valet till Valkretsledare för Piratpartiet i Skaraborgs valkrets. Personligen ser jag det som ett sätt för mig att ta en mer aktiv roll för vad jag står för inom politiken, för att det är en utmaning, och för att den debatt Piratpartiet för verkligen behövs lyftas fram.

Valet hålls på Piratpartiets forum, där man kan läsa om vilka kandidater som ställer sig själva till förfogande. Om det ställs några frågor svarar jag på dem antingen där, via mail eller här på min egen blog.

2010-03-10

Stor delseger för öppenhet och demokrati.Acta förhandlingarna har varit, och är i allra högsta grad, ett hett ämne. Nu har samtliga EU-parlamentariska grupper, utom en, vunnit gehör för en resolution om att alla slutna förhandlingar skall offentliggöras. Detta är en mycket stark delseger för Piratpartiets linje och där Piratpartiets egen Christian Engström varit med och tagit fram underlaget. Ännu finns det hopp om att ekonomiska särintressen inte godtyckligt skall få sätta vanliga (EU)medborgare i digital exil.

Bilden har jag stulit från Christians blogpost om detta ämne.

Andra som nämner omröstningen är:Piratpartiet, ProjO, Hax, Nyheter24

2010-03-09

Man mår som man förtjänar.

Nu är jag precis anlänt hem från mitt första träningspass på Skara Thaiboxningsklubb. Jag har varken styrketränat eller tränat kampsport på ca 15 år, rökt minst ett, men närmre två, paket cigaretter om dagen (i tobaksmängd med tanke på att jag rullar själv, så blir det fler ibland) och allmänt bara njutit av livet. Kontrasten är enorm, minst sagt. Mitt första intryck var mycket positivt. Jag och min svåger blev vänligt bemötta, och då vi aldrig tränat Thaiboxning innan så var det mycket nytt.

Inlärningskurvan är väldigt brant för oss, särskilt med tanke på att de andra redan tränat någon månad och vi måste komma ikapp. Vi fick mycket hjälp och stöd, så jag tror nog vi kan klara av det. Jag blev grymt imponerad av min svågers kondition, vilken var vida överlägsen min. Jag tog i allt vad jag orkade, vilket jag i alla fall kan vara stolt över, men jag måste erkänna att jag precis legat och hulkat på toaletten så utmattad som jag är. Nåja, jag är 33 i år, och jag lovade att nästa år, då fyller jag 30!